Deze website maakt gebruik van cookiesVoorwaarden

Tips

8 Tips om het huis koel te houden

Het is zomer. Als we geluk hebben is het mooi weer en dan stijgt de temperatuur in huis. Maar op al te veel hitte zitten we niet te wachten. Wij geven je graag wat tips om het koel te houden in huis. 

  1. Houd de zon buitenshuis met een goede zonwering. Buitenzonwering houdt de warmte het beste buiten. Kies in huis voor licht gekleurde gordijnen in plaats van zware donkere gordijnen, want deze trekken de warmte aan en houden deze vast.
  2. De vroege ochtend, direct na het wakker worden, is het beste moment om je huis teluchten. Het is dan nog koel buiten. Zet alle deuren en ramen tegen over elkaar open en laat het lekker doorwaaien.
  3. Houd overdag deuren, ramen en gordijnen zoveel mogelijk gesloten, zodat de warme lucht niet naar binnen komt.
  4. Op warme dagen wordt er minder geventileerd. Kies voor op de vloer AirMaster® for Home tapijt. Dit houdt ronddwarrelend stof veel langer vast dan andere vloeren. Zo blijft de lucht gezonder.
  5. Investeer in een airconditioning of een goede ventilator. Tip: als je voor de ventilator een emmer plaatst met gekoeld water en/of ijs dan wordt nog koelere lucht verspreid.
  6. Electrische apparaten stralen warmte uit. Schakel ze daarom zoveel mogelijk uit tijdens de warme zomermaanden.
  7. Een slechte nachtrust is niet bevordelijk voor ons humeur. Zoek de koelste ruimteop in huis en ga daar tijdelijk slapen. Als een soort mini-vakantie in eigen huis.
  8. In de zuiderlijke landen hebben ze het goed begrepen; rusten op het warmste moment van de dag. Pas je tempo aan en stel klusjes als schoonmaken en stofzuigen uit tot een koeler moment. 

Overzicht Tips & trends