Deze website maakt gebruik van cookiesVoorwaarden

Nieuws

Noviteiten uit Milaan in de spotlights

Het zit er alweer bijna op: een geweldige en inspirerende designweek in Milaan! Met nieuw design om van te watertanden… Ons oog ging vanzelfsprekend vooral uit naar textielontwerpen en Dutch design. Hier onze top 3!

 
1. Richard Hutten lanceerde een veelkleurige stoel gemaakt van maar liefst 545 gestapelde lagen Kvadrat stof. Elke laag bestaat uit een andere kleur, opgebouwd uit bijna 100 lagen. Elk stuk stof werd onafhankelijk bewerkt, gesneden en manueel stuk voor stuk verwerkt… Het resultaat mag er zijn!

2. Designstudio Droog paste een aantal stukken uit de 8000 objecten van het Rijksmuseum in Amsterdam aan. Deze werden tijdens de designweek geëxposeerd in de Droog Rijksstudio M2 tentoonstelling, met entree, slaapkamer, keuken, woon- en eetkamer. De muren en het plafond werden gedecoreerd met behang van grafisch ontwerper Irma Boom, waarmee ze verwees naar werken van Vermeer. Hier te zien: het Dürer tafelkleed door deJongeKalff voor het Rijksmuseum, waarbij  een 15e-eeuwse houtsnede van Albrecht Dürer model stond voor dit siliconen tafelkleed. 

3. Geweven muziek? Het kan! In opdracht van het Zuiderzee Museum en Textielmuseum maakte het Londense designduo Glithero een textielcollectie geweven op basis van orgel ponskaarten. De ontwerpers bestudeerden de technieken van de ambachtslieden en bedachten een methode om de orgelmuziek te vertalen naar een weefprogramma, om op die manier muziek te weven. De stoffen werden vervolgens gemaakt in het TextielLab van het TextielMuseum in Tilburg.

Overzicht nieuws & Acties