Deze website maakt gebruik van cookiesVoorwaarden

Nieuws

Duurzaam Design

Duurzaam design is een term die je vaak hoort, maar wat houdt het nu precies in? We zetten een aantal nieuwe ontwerpen op een rijtje, allemaal gemaakt vanuit een duurzame gedachte. Zoals kussens gemaakt van gerecycled canvas, een decoratieve gedroogde plant die werkt als luchtfilter en een meubelcollectie die wordt aangeboden als flatpack en daardoor efficiënter opgeslagen en vervoerd kan worden.

 

 

duurzaam design_21 februari 2014.jpg

V.L.N.R.
Dit kussen van het merk Mumo is gemaakt van gerecycled canvas en heeft een vrolijkgekleurde Lapa Print.

Zweedse ontwerper Fabienne Felder ontwikkelde samen met wetenschappers een manier om energie op te wekken uit planten voor Moss FM: de allereerste radio die op plantenenergie werkt!

DESSO tapijt wordt gemaakt volgens het Cradle to Cradle® principe: producten worden zó gemaakt en ontworpen dat ze teruggenomen en veilig gerecycled kunnen worden.

De Igusa Cup van het Japanse merk Agarey is een decoratieve gedroogde plant die tevens werkt als luchtfilter. Het gras (Igusa) is poreus en absorbeert daardoor bijvoorbeeld nare geurtjes en zorgt voor een zuivere lucht.

Fins merk One Nordic Furniture Company presenteerde tijdens de Stockholm Furniture Fair (februari 2014) hun nieuwe collectie: meubilair dat als flat-pack wordt aangeboden. Het neemt zo minder ruimte in beslag en er kan dus meer van vervoerd worden. Slim en duurzaam!

 

 

Overzicht nieuws & Acties